El cabell gras no és més que la producció excessiva de sèu. No obstant això, el cabells gras genera nombrosos problemes a la nostra salut capil·lar, més enllà del factor estètic (cabell opac i amb poc volum); com l’augment de la caiguda capil·lar.

images

Per això, a continuació, us mostrem algunes solucions per millorar la salut del vostre cabell.
Si teniu el cabell gras i no sabeu com solucionar aquest problema, un bon consell d’inici seria que probareu a llavar-lo prèviament amb bicarbonat. Fer massatges amb bicarbonat de sodi en el cabell abans d’aplicar el xampú i rentar com de costum pot ser de gran ajuda.

Si això no us funciona, podeu començar a pensar en elaborar el vostre propi xampú casolà per a cabells grassos perquè els xampús comercials, és molt probable, que no siguin la solució. Segons els tensioactius que el xampú comercial utilitzi poden ser fins i tot contraproduents i sobreestimular la producció de sèu del vostre cuir cabellut.

oleatos
REMEIS CASOLANS PER AL CABELL GRAS 4

És possible preparar xampús naturals de maneres diferents. Si utilitzeu l’herba saponària o les nous de rentat que sapigueu que obtindreu els xampús més naturals i respectuosos amb la pell del vostre cuir cabellut. Aquests xampús produeixen molt poca escuma però això no vol dir que no rentin. Passa una cosa semblant amb els xampús amb els que fem servir una base de sabó potàssic o sabó natural de Castella.
No obstant això, si utilitzeu un xampú neutre com a base o tensioactius naturals derivats de l’oli de coco, llavors obtindreu un xampú amb unes característiques molt semblants a les dels xampús comercials però sense els seus desavantatges.

US PROPOSEM DUES RECEPTES DIFERENTS:


Una recepta molt fàcil si disposeu d’arrel de saponària en pols és elaborar un xampú que contingui bicarbonat, que com sabem regula el greix capil·lar. En aquest cas, també hi afegirem extracte de lavanda que també actua regulant l’excés de sèu i aportant volum. En el cas de cabells grassos, l’extracte de lavanda també el podríem substituir per extracte de romaní.

Ingredients:
2 cullerades de bicarbonat sòdic
1 cullerada de lavanda fresca
2 tasses grans d’aigua
2 cullerades de saponària en pols

UNA ALTRA POSSIBILITAT:
35 grs d’arrel de saponària
2 tasses d’aigua
1 cullerada d’argila verda
10 gotes d’AE de llimona o lavanda

Indicacions:
En un pot, posarem a bullir l’aigua i quan estigui bullint afegirem la saponaria. Remenarem bé fins que quedi integrada.
Sense deixar de remenar, afegeix alhora el bicarbonat de sodi i l’espígol.
Deixa bullir durant 15 minuts a foc lent.
Finalment, retira la barreja del foc, cola-amb un colador fi i deixa que es refredi. Col·loca el pot en un lloc fresc i sec perquè es refredi, ja que no podràs utilitzar-lo fins després de 12 hores de repòs.

Personalment, trobo que aquest xampú funciona molt bé (especialment en el cas de problemes de psoriasis i sensibilitat química) exceptuant que és massa líquid i que la seva aplicació és complicada. Hem intentat espessar-lo amb goma guar però la barreja, quan es refreda, torna a quedar totalment líquida.

És per això que us proposem una recepta alternativa per elaborar xampú medicinal per a cabells grassos.

XAMPÚ MEDICINAL PER A CABELLS GRASSOS
-400 ml d’infusió de saponària
-100 ml de betaïna de coco
-Un quart de tassa de sabó concentrat de potassa. Es troba en moltes drogueries donat que també s’utilitza per rentar la roba.
-Una cullerada d’oli de jojoba, que no greixa. Substituïble per oli de coco fraccionat, o oli d’avellanes, ametlles o, fins i tot, d’oliva verge.
-Una cullerada d’extracte de romaní o espígol
-Una cullerada de bicarbonat o d’argila
-Opcional *: 2 cullerades de glicerina vegetal
-Una cullerada de goma xantana per espessir el producte.
-10 ml de Salvia sclarea que destaca per les seves propietats per a regular el greix de la pell i el cabell.

Si el vostre problema no és de greix capil·lar, també podeu elaborar aquest mateix xampú / gel de dutxa, amb altres olis essencials diferents i altres extractes vegetals.
Per exemple, en lloc d’extracte de romaní, podeu utilitzar extracte de lavanda, de roses o de camamilla (que afavoreix especialment a les pells sensibles).
Els olis essencials poden ser substituïts per AE de taronja per aportar brillantor, espígol per enfortir el cabell i contribuir a el creixement capil·lar, menta per sanejar i refrescar. En el cas de problemes de caspa és potser millor fer servir càmfora o, fins i tot, eucaliptus.

Procediment:
És millor que escalfeu l’aigua per tal de desfer bé el sabó de potassa i llavors li afegiu la resta d’ingredients amb excepció de la betaïna de coco. És especialment important que incorporeu la goma xantana en aquest moment i que la bateu bé en calent perquè espesseixi i s’incorpori a la barreja.
Els olis essencials, com sempre, és convenient afegir-los al final, quan la barreja ha començat a refredar-se perquè no perdin les seves propietats. Igualment, la betaïna de coco la afegirem a la fi del procés perquè si la baterem amb la resta d’ingredients no podríem acabar amb l’escuma.

Normalment, amb aquest xampú, no necessitareu utilitzar cap tipus de condicionador perquè deixa els cabells extremadament suaus i hidratats. Podeu, fins i tot, afegir dues cullerades senceres d’oli, en lloc d’una sola, per obtenir un plus d’hidratació.

UNA TERCERA RECEPTA AMB UNA BASE DE XAMPÚ PER A NADONS
De vegades resulta molt complicat trobar els tensioactius naturals com la betaïna de coco o alguns altres ingredients com l’arrel de saponaria. En aquest cas, podem preparar una tercera alternativa de xampú de tractament per a cabells grassos.
I és que els xampús per a nadons (o també xampús neutres) solen tenir una formulació força més respectuosa amb el cuir cabellut que els xampús normals i, per això, si disposeu d’un xampú neutre per a nadons, us proposem que prepareu aquesta recepta de xampú casolà per a cabells grassos.

huile ricin croissance hydratation
REMEIS CASOLANS PER AL CABELL GRAS 5

Ingredients:
2 tasses d’aigua
1tbsp (15grs) d’extracte de romaní sec
1 tbsp (15 grs) d’un oli poc gras (jojoba, avellana, oliva …)
2 cullerades de glicerina vegetal
Una cullerada (tbsp) de goma xantana o de goma guar.
20 gotes d’AE de Salvia sclarea, de romaní o també possible AE de llimona, molt recomanable per a tractar els cabells grassos.
I mitja tassa del vostre xampú per a nadons.

Preparació:
A l’aigua calenta, disoldreu o infondreu el romaní, segons tingueu l’herba seca o fresca, i, a continuació, li afegireu l’oli, la glicerina i la goma xantana sense deixar de batre bé amb la batedora.
Finalment, li agregareu el xampú per a nadons sense batre, tan sols remenant una mica per integrar la barreja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.