050 1

No obstant això, si la vostra pell és grassa o viviu en un lloc on fa molta calor i es sua molt potser pugui ser interessant preparar una d’aquestes cremes amb fase aquosa amb una textura molt més lleugera.

A més, si li afegiu pigments a una emulsió d’aquest tipus és molt fàcil convertir la vostra crema en una BB cream facial que, com sabeu, és una crema de dia amb una miqueta de coloració efecte maquillatge per cobrir imperfeccions i que queda molt bé. (Intentarem afegir recepta en una propera entrada).

Pot semblar-nos al principi que aconseguir aquests ingredients és una mica costós, però penseu que són molt rendibles i que amb ells podreu formular moltes i diferents cremes.

Per preparar aquesta loció hidratant es triguen 5 minuts de rellotge.

Ingredients:

6 parts de fase aquosa (aigua)

4 parts de fase oliosa (oli)

3 parts d’èster de sucre

1% de Cosgard * (el conservant sempre és opcional)

* Creiem que, encara que tingueu la pell sensible o atòpica, val la pena que proveu a utilitzar un conservant dels que s’usen en cosmètica natural (Cosgard, ESP, Leucidal) ja que són molt suaus i no solen donar problemes. Amb tot i amb això, mai s’ha de descartar l’efecte biocida dels conservants que poden causar problemes a algunes pells delicades. Amb el conservant sempre allargarem la vida útil de la nostra crema, però si els conservants ens donen problemes (pells atòpiques, etc.) sempre podem mantenir la nostra crema a la nevera durant un parell de setmanes.

Opcions amb les mesures:

Si la vostra pell és grassa podeu eliminar una part de la fase oliosa. Per contra, si és molt seca podeu eliminar una part de la fase aquosa.

Recordeu que sempre una part és un volum. Per exemple: una cullerada, una culleradeta, una tasseta. Variarà segons el que aneu a utilitzar com a mesurador.

La recepta podria formular-se així, per exemple:

6 tbsp (cullerades de 15 grs) de hidrolat o infusió de camamilla (especial pells sensibles)

4 tbsp d’oli d’ametlles

3 tbsp d’èster de sucre (sucrose stearate)

I uns 2 ml de conservant donat que estarem preparant uns 200 ml de producte

Preparació:

Abocarem l’oli en un bol i tot seguit li afegirem el èster de sucre remenant molt bé amb la vareta.

11 aceites naturales para el cabello afro 53109 0 211 aceites naturales para el cabello afro 53109 0 2 1024x576 2
LOCIÓ FACIAL HIDRATANT o llet corporal 6

Ara abocarem el hidrolat i ho barrejarem vigorosament durant 2 minuts fins que la barreja comenci a espessir i a blanquejar.

Slurry finished 1
LOCIÓ FACIAL HIDRATANT o llet corporal 7

Finalment, afegirem el conservant si així ho desitgem per preservar la nostra crema dels microorganismes i, opcionalment, vitamina E o algun AE de tractament. Ara ja podem envasar la nostra loció hidratant.

imagen4 4

IDEES DE POSSIBLES RECEPTES

Tractament facial per a pell normal

4 parts d’aigua

1 part de hidrolat de roses

1 part de gel d’àloe vera

4 parts d’oli d’albercoc

3 parts d’èster de sucre

Conservant

5 gotes d’AE de ylang ylang o de rosa damascena

Tractament facial per a pells grasses

4 parts de hidrolat de lavanda

2 parts de gel d’àloe vera

3 parts d’oli d’avellana

3 parts d’èster de sucre

Conservant

5 gotes AE d’arbre de té

Cura facial per a pells seques

5 parts d’hidrolat de nerolí

4 parts d’oli d’argan

3 parts d’èster de sucre

Conservant

5 gotes d’AE de gessamí

CONSELLS:

El èster de sucre produeix emulsions fines, no gaire espesses, no gaire greixoses i ràpidament absorbides per la pell. Aquestes cremes són perfectes per a pells grasses, normals, o mixtes. Si teniu una pell realment seca, aquest tipus de crema no us serà prou còmoda. És preferible que trieu una crema a base de cera emulsionant. O, millor encara, una crema a base de cera d’abelles i mantegues.

D’entre els conservants que és possible utilitzar en cosmètica natural (com el Leucidal, el Cosgard, la plata col·loïdal o l’ESP); aquest últim, per la seva acidesa, tendeix a fer les cremes a base d’èster de sucre inestables. Serà millor per tant que utilitzeu un altre diferent. Com ja hem comentat, les cremes a base de cera d’abelles i mantegues no necessiten un conservant, només un antioxidant com la vitamina E per prevenir l’enranciment dels greixos.

Una màxima en “cosmètica natural” és que no augmenteu innecessàriament la quantitat d’ingredients cosmètics actius de les vostres cremes sempre que els trieu sàviament, no cal fer servir 50 i a més a més és contraproduent perquè alguns principis actius, per la seva acidesa, tendeixen a desestabilitzar les emulsions, o, de vegades, resulten incompatibles entre ells.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.