CREMA BASE FACIAL de roses

CREMA BASE FACIAL de roses

Li hem posat aquest nom perquè, com veieu, a partir d’aquests 3 ingredients bàsics és possible fer molts tipus de cremes diferents. Intentarem sempre penjar receptes bàsiques que més tard pugueu ampliar.

D’altra banda, li hem posat a la nostra crema base el nom de crema facial de roses perquè utilitzarem 5 ml d’AE de rosa per aromatitzar-la i conferir-li propietats reafirmants.

6 parts de hidrosol = aigua

3 parts d’oli vegetal

2 parts de emulsionant.

Recordeu la nostra màxima minimalista:! Menys és més si la fórmula funciona!

Per exemple: 60 grs d’aigua, 30 g d’oli i 20 g de cera emulsionant.

Per exemple: 30 grs d’aigua, 15 grams de oli, i 10 grams de cera autoemulsionant.

Per a un contenidor de crema de 100 ml podem utilitzar aquesta ràtio: 45 grs d’aigua, 23 grams de oli i 15 grams de cera autoemulsionant.

Preparació:

Primer pesarem els ingredients:

Començarem posant l’emulsionant (per exemple, cera lanette u olivem) al bany maria

i quan estigui fos aboquem l’oli, que pot ser qualsevol oli, mantega, o, fins i tot, un oleo-macerat que hagem preparat nosaltres mateixos; i, finalment, l’hidrolat.

Quan tot estigui ben fos batrem molt bé durant 10 minuts i traurem del foc sense deixar de batre fins que la crema es refredi i l’emulsió s’estabilitzi.

Llavors podem afegir el conservant i l’oli essencial (unes 10-15 gotes), en aquest cas, hem escollit el AE de rosa.

I ja està, així de senzill és elaborar aquesta crema!

CONSELLS:

L’ hidrolat es pot reemplaçar totalment o parcialment per una barreja de hidrosols, una infusió de plantes, gel de àloe vera o simplement aigua.

Oli vegetal: podeu fer servir un sol oli vegetal o una barreja de diversos, també podeu reemplaçar parcialment o totalment els olis vegetals amb llards vegetals (karité, alvocat, mango …), la textura de les vostres cremes serà més ferma i més compacta.

Cal tenir en compte que la cera d’abelles és diferent de la cera emulsionant. La cera emulsionant és necessària per preparar les cremes amb fase aquosa. Si la nostra crema no té fase aquosa, només fase greix amb olis o mantegues llavors la cera d’abelles serà perfecta.

També és convenient afegir als olis i mantegues una càpsula de vitamina E per prevenir la seva enranciment a llarg termini i mantenir millor les seves propietats.

Nosaltres no li hem afegit en aquesta ocasió perquè hem utilitzat oli de jojoba, que tot just es fa ranci, per preparar aquesta crema. L’oli de jojoba és un gran regulador de la capa lipídica cutània que és el problema que solen patir les pells atòpiques i afectades de dermatitis.

Conservació de la crema:

Si no disposeu d’un conservant, guardeu la vostra crema a la nevera i utilitzeu-la durant la setmana.

Si utilitzeu COSGARD com a conservant, mantindreu la vostra crema en condicions durant diversos mesos. Amb el Cosgard la dosificació serà de l’1%. Aquest conservant té a més l’avantatge que el seu nivell d’acidesa és menor que el del conservant ESP (extracte de llavors d’aranja) i, normalment, desestabilitza menys aquest tipus d’emulsions.

No obstant això, si teniu la pell sensible o afectada de dermatitis, és millor que utilitzeu Leucidal que és el conservant més natural i millor tolerat que existeix.

Possibles variacions d’aquesta recepta:

Crema reafirmant

Aigua

Oli de macadàmia o de calòfil

Cera emulsionant

Oli essencial de gerani egipci

Crema per a la pell normal

Aigua

Oli d’albercoc

cera emulsionant

Oli essencial de lavanda

Crema per a la pell seca

Aigua

Oli d’alvocat

Cera emulsionant

Oli essencial de nerolí

Crema per a pells grasses

Aigua

Oli de jojoba

Cera emulsionant

Oli essencial d’arbre de té

Crema per a cames pesades

aigua

Oli d’calòfil

cera emulsionant

Oli essencial de xiprer

La que aquí us mostre la vaig preparar amb oli essencial de rosa, com sabeu, i té una aroma molt suau i agradable. A més, la rosa és excel·lent per reafirmar i il·luminar la cara.

Espere que quan proveu la recepta us agradi tant com a mi i que em deixeu algun comentari.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie