Una alimentació saludable és la clau per a una pell sana, en aquest sentit, consumirem aliments frescos i rics en vitamines i minerals, com:
ALIMENTAR LA NOSTRA PELL PER DINS I PER FORA 3

WildflowerBreeze V001352 Main 2

Fruites i verdures riques en vitamina A, betacarotens, cítrics, pastanagues, tomàquets, pebrots, espinacs, papates dolces o boniats, albercocs, préssecs i altres fruites d’horta, baies (gerds, nabius i companyia) … sempre millor orgànics.Peixos grassos rics en omega 3: filets de sardina, verat, fetge de bacallà …Olis vegetals rics en àcids grassos omega 3 i 6 com els de lli, llavors de carbassa, camelina, colza, onagra, perilla, nou …I intentarem mantenir també una dieta i una higiene mental de relaxació i serenitat sense obsessionar-nos amb el nostre físic ja que no s’és més bell per cuidar-se més sinó per estimar-se i respectar-se millor.
ALIMENTAR LA NOSTRA PELL PER DINS I PER FORA 4

ALIMENTAR-LA PER FORA TAMBÉ ÉS IMPORTANT, sobretot a partir de certa edat. Per a això seguirem uns protocols o rutines facials de bellesa.

20200813 162252 2
ALIMENTAR LA NOSTRA PELL PER DINS I PER FORA 5

PELS MATINS

Ens esbandirem la cara amb aigua i sabó natural *. Si el nostre sabó és un sabó artesanal ric en emol·lients i saponificat en fred, en principi, no hi hauria problemes per rentar-se diàriament amb aquest sabó. A canvi, el sabó elimina els bacteris i restes de cèl·lules mortes que embussen el nostre cutis i el prepara per a l’ús de la nostra crema facial de dia.

Si la nostra pell té acne o, per contra, està molt seca i patim de dermatitis i èczemes, el sabó en general pot resultar massa agressiu ja que el ph dels sabons naturals saponificats en fred és massa alcalí. En aquest cas, pot ser necessari que utilitzem un gel de rentat, o un sabó de glicerina natural.

Hi ha múltiples receptes i maneres de preparar un sabó casolà o un gel de dutxa, podem provar amb receptes molt ben greixades (o, potser, amb receptes a base de saponària o nous de rentat) que són més suaus per a la pell. Sempre, rentar-nos amb sabó o gel natural és la millor opció per mantenir la nostra pell desinfectada i hidratada.

A continuació, podem pulveritzar-nos un hidrolat per refrescar i tonificar el nostre rostre. I, finalment, la nostra crema de dia elaborada amb olis naturals, o també possible sèrum facial o oleogel *. Oferirem recepta en breu.

El maquillatge, sempre és opcional. Procurarem també que sigui maquillatge mineral ecològic perquè no resulti contraproduent i arruïni el nostre protocol de cures facials.

PER LES NITS

Ens desmaquillarem amb un oli apropiat i ens rentarem la cara amb sabó natural.

A continuació, també podem tonificar-la amb un hidrolat adequat al nostre tipus de pell.

I, finalment, aplicarem la nostra crema de nit, elaborada també amb olis i mantegues naturals.

UN COP PER SETMANA

Una mascareta facial d’argila un cop per setmana és una molt bona idea per netejar la nostra pell en profunditat i aportar minerals i nutrients que la dotaran d’una suavitat excepcional.

Si la nostra pell és bastant seca, optarem per una màscara de mel, amb mantegues vegetals, o oli d’alvocat. Si la nostra pell és mixta amb zones seques i altres zones més normals, és millor que optem per màscares reguladores com les de iogurt, fruites, olis i argiles blanques o caolins. I si és greixosa és millor que utilitzem les argiles verdes i argiles Rassoul, combinades potser amb hidrolats astringents com els de hamamelis o gerani egipci, o amb suc de llimona.

UN COP AL MES

S’imposa una exfoliació facial, i, si és possible, corporal, amb sucre en gra i oli perquè com sabeu la exfoliació física amb el sucre granulat és especialment interessant ja que el sucre conté una proporció d’àcid glicòlic que exfolia químicament la pell quan es fon en l’epidermis.

N’hi haurà prou amb una cullerada sopera d’un oli vegetal de la nostra elecció per una cullerada de sucre blanca o bruna.

PER A LA CURA CORPORAL

La utilització de xampús, sabons i gels de dutxa formulats amb ingredients naturals és també essencial. I, després de la dutxa, quan la nostra pell encara està mullada, el millor tractament d’hidratació consisteix en estendre un oli natural de la nostra elecció per la pell.

Els olis corporals són un plaer, però també un luxe. L’oli d’argan és perfecte per a tot tipus de pell, però podem variar els plaers amb oli d’avellana o oli d’os d’albercoc (tònic), oli de rosa mosqueta (regenerador), olis de borratja, macadàmia o alvocat (molt hidratants ), o de jojoba, i, potser avellanes, si tenim la pell greix.

En qualsevol cas, i com sempre diem, és més important donar-se massatges amb un oli d’oliva culinari si no disposem d’una altra cosa, que utilitzar un hidratant corporal sintètic.

PER A LA CURA CAPILAR:

Optar per un xampú, si és possible sense sulfats o basat en tensioactius derivats del sucre o del coco, és la millor opció.

Nosaltres hem ofert receptes de xampús al blog, com a l’entrada de juliol de: «Dos remeis infal·libles contra la caiguda capil·lar deguda a l’excés de greix capil·lar» …

Si el nostre cabell està molt sec o danyat, o si tenim caspa, eventualment, un bany d’oli vegetal abans de rentar-lo pot ser una mesura adequada. Si el tenim molt gras, farem millor masajes amb bicarbonat de sodi o amb argila (especialment argila rhassoul) que contribuiran a regular la producció de sèu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.