Aquesta és una d’aquestes combinacions. A partir d’aquesta recepta de crema base facial que consta de:

6 parts de hidrosol = aigua

3 parts d’oli vegetal

2 parts d’emulsionant

Anem a elaborar la nostra crema base de maquillatge amb factor de protecció solar.

I per a això partirem de la nostra base ja elaborada:

20200904 164800 resized 3
BB CREAM FACIAL 7

A la qual afegirem els pigments i el factor de protecció solar.

Com a factor de protecció solar utilitzarem l’òxid de zinc, que com sabeu, és un protector solar mineral que ja hem utilitzat en una anterior entrada per elaborar la nostra recepta de crema protectora solar

L’òxid de zinc és un pols de color blanc que podreu trobar fàcilment en qualsevol de les botigues en línia que us facilitem a la nostra pàgina de links interessants.

A més, l’òxid de zinc té innombrables propietats per a la pell.

I és que el zinc és un mineral essencial que es troba present en pràcticament totes les cèl·lules de l’organisme ja que participa activament en el seu desenvolupament, manteniment i reparació a través de la síntesi de col·lagen i de proteïnes. A més, en les cèl·lules de les diferents capes de la pell és un mineral necessari.

-Com és un material absorbent, desodorant, i assecant és perfecte per tenir cura de la salut dels peus i evitar la mala olor d’aquests i altres afeccions, ja que evita la suor excessiva, la proliferació de bacteris i fongs i tanca els porus. Per a això existeixen productes específics que contenen aquest component i també és possible elaborar aquests pols de manera casolana.

-De la mateixa manera, és molt efectiu per prevenir i evitar la suor excessiva i la mala olor a les aixelles, evitant també problemes secundaris per bacteris. Alguns desodorants comercials ho inclouen en la seva fórmula, també en desodorants i receptes de cosmètica natural.

L’òxid de zinc també és molt aclamat entre els productes anti-edat per contribuir a la regeneració de la dermis i tenir un efecte antiarrugues, ajudant a millorar la seva elasticitat i fermesa. Així, es pot veure en productes per a un manteniment òptim de la dermis però també en alguns específics per tractar problemes com l’acne. A més, l’ús de l’òxid de zinc per aclarir la pell i treure les taques és també molt comú. Per tot això, veiem que aquest mineral és molt adequat per tenir cura de la nostra higiene personal.

-És habitual que també trobem l’òxid de zinc en crema per a nadons. Doncs entre els beneficis per a la dermis que ens aporta és destacable la seva efectivitat per curar la dermatitis del bolquer.

A la nostra recepta, l’utilitzarem en combinació amb els pigments, en aquest cas argila vermella, per a aclarir l’argila i aconseguir la tonalitat desitjada per a la nostra pell a més d’aportar propietats tractants a la nostra recepta i un factor de protecció solar.

PROCEDIMENT:

Com ja tenim la nostra crema preparada amb anterioritat, n’hi haurà prou amb que tornem a posar-la al bany maria i afegir-li l’argila combinada amb l’òxid de zinc a raó de:

Dues cullerades d’argila vermella

Per una d’òxid de zinc

I anirem remenant i comprovant la tonalitat a la cara interna del nostre braç (s’assembla més al color de la pell del nostre rostre) i afegint proporcionalment argila i zinc fins que aconseguim la tonalitat requerida per la nostra pell.

20200904 165101 resized 3
BB CREAM FACIAL 8

La veritat és que, si ja teníeu la base preparada, el procediment és molt fàcil i n’hi haurà prou amb afegir els pigments fins aconseguir la tonalitat que busqueu.

20200904 171539 resized 3

Si no és així, tampoc és molt més complicat començar des de zero. La crema base es prepara al bany maria amb una cera auto-emulsionant tipus olivem 1000 o cera lanette, oli i aigua batent bé fins que qualli i emulsione. En aquest moment li podem anar afegint el pigment sense deixar de batre per comprovar que la nostra crema espessa correctament.

I ja està, així de senzill és preparar una crema base de maquillatge diari totalment natural i sense components nocius que qualsevol persona, fins i tot persones amb problemes de dermatitis, podrà utilitzar diàriament.

20200904 172802 resized 2
BB CREAM FACIAL 9

A la fi, hem decidit preparar una versió més fosca per a l’estiu que solem estar més bruns i una versió més clara i lleugera per utilitzar diàriament durant els dies hivernals.

I el resultat final sobre la pell el podeu apreciar a través d’aquesta imatge sense retocar, és clar.

20200904 173748.2 3
BB CREAM FACIAL 10

Espero que us haja semblat interessant. Si és així i voleu preparar la crema, deixeu-nos algun comentari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.