Com que ja no faig servir més barres de cacau comercials ja que cada vegada eren més sintètiques i hidrataven menys (no ens enganyem, els preus es mantenen a costa de baixar la qualitat del producte afegint més olis minerals i parafines derivades del petroli. Penseu que les petrolieres , moltes vegades, necessiten desfer-se d’aquests olis i els fabricants poden aconseguir-los a preus molt més competitius que la mantega de cacau natural.); he decidit doncs recuperar tots els meus estoigs buits de barres de cacau i reciclar-los per tal d’aprofitar-los amb aquesta formulació de barra de cacau totalment natural.
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 7

20201002 122155 1

Una barra casolana de llavis és important no només perquè hidrata millor que una barra saturada d’ingredients sintètics, sinó perquè a més ens evitarem les silicones, els olis minerals (derivats del petroli com la vaselina), el plom i alguns altres ingredients potencialment cancerígens dels que s’està alertant en l’actualitat.

Us assegure que amb aquesta barra de cacau natural no us passareu el dia fregant-vos els llavis. La nostra recepta és totalment natural i hidratant donat que tots els seus ingredients són susceptibles de ser perfectament absorbits per la nostra pell. La cera d’abelles hidrata la pell i l’oli de cànem i la mantega de cacau li aporten beneficis dermoprotectors i emol·lients a més de vitamina E.

Aquesta recepta admet, a més, opcionalment, que puguem afegir-2 grams de pigments per tal de dotar de color el nostre labial, o si el volem sense color, però amb qualitats fotoprotectores, que puguem substituir els 2 grams de pigments per òxid de zinc. En aquest cas, jo no vaig a incloure pigments o foto protecció perquè vull elaborar una barra molt senzilla i hidratant de cacau, i encara que l’òxid de zinc també li aportaria qualitats emol·lients, sol deixar una pel·lícula blanca sobre els llavis a causa de la protecció de pantalla mineral que el compon.

Els pigments per a dotar de color el nostre labial poden ser també totalment naturals com, per exemple, la pols de remolatxa morada o l’argila vermella, que sempre es poden aclarir amb òxid de zinc o aportar-tonalitats marrons amb el cacau en pols o la canyella . I, també, es poden utilitzar pigments minerals de mica que, tot i que no són d’origen vegetal, tampoc són nocius atès que es necessita molt poca quantitat i la nostra pell no els absorbeix (romanen suspesos en la barreja del producte i no es dissolen).

ANEM DONCS AMB LA RECEPTA:

Com us venia dient, he recuperat tots els meus estoigs de barres de cacau buits per preparar-la.

20201002 111724 1
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 8

Ingredients per a omplir un labial estàndard de 4’8 gr:

Cera d’abelles: 3 gr

Mantega de cacau: 2 gr

Oli de cànem o ametlles: 3 gr

Vitamina E: 3 gotes o una capsuleta.

Opcional: Pigments o òxid de zinc: 2 gr. Aprox.

Com jo he decidit omplir tots els estoigs de labials que tenia buits (sis en total), llavors vaig a multiplicar aquesta composició per sis:

Cera d’abelles 15 grs (li correspondrien 18g, però no vull que quedi excessivament dur)

Mantega de cacau 12 grs

Oli de cànem o ametlles 18 g

Vitamina E: unes 15 gotetes o entre 2 o 3 capsuletes seria una proporció adequada.

Opcional: Si aneu a afegir òxid de zinc per dotar-lo de qualitats de foto protecció, intentaria no excedir-me mai dels 5 grams en aquesta formulació perquè el zinc tendeix a espessir molt les formulacions i a endurir en excés. El mateix amb el pigment, un excés de pigment no es dissol bé. És millor, si queda massa clar, intentar utilitzar un pigment més fosc, però en una quantitat que no excedisca dels 5 grams, si és possible, perquè pugui homogeneïtzar-se completament amb la resta de la fórmula.

20201002 114629 1
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 9

Instruccions:

Començarem fonent la cera i la mantega al bany maria i dissolent el pigment en l’oli, si hem decidit afegir pigment, i seguirem remenant molt bé perquè el pigment s’integre amb l’oli. La cera fosa, juntament amb la mantega, la incorporarem a la barreja de l’oli amb el pigment. En el cas de que no anem a utilitzar pigment, aquest pas previ, lògicament, no serà necessari.

20201002 115603 1
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 10

A continuació, i abans que es refredi en excés, afegirem la capsuleta de vitamina E, remenarem i incorporarem la barreja al motlle per a labials. Passada mitja hora, més o menys, ja veurem que la nostra barreja estarà ben dura i llesta per a ser usada.

20201002 120237 1
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 11

Quedaren ben verdosos per l’oli de cànem que hem utilitzat, però m’agrada utilitzar aquest oli perquè és riquíssim en nutrients i té moltes propietats per a la pell.

20201002 120605 1
BARRA DE CACAU amb oli vegetal i sense vaselina 12

Espere que us haja agradat la recepta. Si és així, deixeu-me algun comentari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.