En aquesta entrada us mostrarem com elaborar un desodorant totalment natural, i, per descomptat, sense parabens ni alumini.
DESODORANT NATURAL en format roll-on 5

Per què preocupar-nos d’elaborar aquest sofisticat desodorant quan el principi actiu, el zinc ricinoleate, només pot aconseguir-se en botigues especialitzades?

IMG 7867 2

La resposta és que el zinc ricinoleat, compost natural derivat de l’oli de ricí, és l’únic principi actiu que evita l’olor corporal sense impedir la transpiració atès que no té cap tipus d’efecte biocida. És per això que respecta la flora bacteriana natural de la nostra pell millor que cap altre desodorant que puguem preparar.

Molta gent utilitza un esprai polvoritzador en el qual dilueix una cullerada de bicarbonat en aigua calenta. I la veritat és que funciona molt bé per les qualitats desodoritzants del bicarbonat. No obstant això, té un lleuger efecte antibacterià que amb l’ús diari pot arribar a ressecar i irritar les pells més sensibles.

images 2

Si teniu doncs una pell sensible o afectada de dermatitis, aquest és, sens dubte, el desodorant que necessiteu preparar atès que el zinc ricinoleato natural mai us donarà cap tipus de problema.

ANEM AMB LA RECEPTA

Ingredients:

FASE OLIOSA

15 g. d’oli de coco fraccionat

3 g. de cera emulsionant tipo Olivem

2 g. de zinc ricinoleat

FASE AQUOSA

35 g. d’ hidrolat de hamamelis

1’5 g. d’òxid de zinc

2 g. de pols d’arròs o maicena

FASE FINAL

12 gotes de conservant Leucidal

1 gram o una càpsula de vitamina E

 

PROCEDIMENT:

Fase oliosa: Posarem al bany maria la fase oliosa amb l’oli de coco, en què fondrem lentament el zinc ricinoleat i el emulsionant.

Fase aquosa: Alhora, posarem un altre recipient al bany maria amb l’hidrolat de hamamelis. Abocarem l’òxid de zinc i la maizena en l’hidrolat fins s’amalgamen perfectament i sense deixar de remenar.

Les dues fases no haurien de superar una temperatura de 70 graus perquè els components de la nostra barreja no perden propietats.

Ara incorporarem la fase aquosa (el hidrolat juntament amb l’òxid i la maizena) a la fase oliosa sense deixar de remoure amb la vareta.
Ja podem apagar el foc i afegir la càpsula de vitamina E i unes 12 gotes del conservant Leucidal, que és el que millor s’adapta a les pells sensibles.

Tan sols recordar que la vitamina E és necessària per evitar que l’oli que porta la nostra preparació s’oxidi. I que el conservant és necessari per evitar que les preparacions que contenen aigua, com aquesta, es florisquen.

Ara ja podrem envasar, preferiblement en un envàs roll-on de vidre com aquest.

IMG 7836IMG 7836 4
DESODORANT NATURAL en format roll-on 6

PER QUÈ AQUESTS INGREDIENTS I NO ALTRES?

Oli de coco fraccionat: Ens hem decidit per l’oli de coco fraccionat perquè a més de ser molt lleuger i tenir una baixa viscositat (qüestió important si volem que el desodorant sigui de fàcil aplicació) és, a més incolor i soluble amb altres olis. Gràcies als àcids càpric i caprílic que conté té de per si un lleuger efecte bactericida, a més de calmant i emolient de la pell. I, tot això, sense taponar els porus ni impedir que la pell transpire.

L’ Olivem com a cera emulsionant (encara que també és possible utilitzar altres) proporciona emulsions hidratants i emol·lients, molt fines i penetrants i sense sensació greix ja que és una cera d’origen natural obtinguda a partir de l’oli d’oliva.

El ricinoleat de zinc és l’ingredient clau de la nostra recepta: Es tracta d’un compost derivat natural de l’oli de ricí que absorbeix les olors atrapant les molècules d’olor que es formen durant el procés de transpiració. A més, el zinc ricinoleat no actua com a bactericida ni fungicida per la qual cosa no afecta la flora natural de la pell i no impedeix el procés natural de transpiració.

En lloc d’actuar com antitranspirant, recobreix les substàncies pudents perquè desaparegui l’olor desagradable. I aquesta és la raó per la qual l’hem escollit per preparar el nostre desodorant, atès que és l’actiu més hipoalergènic que hi ha d’entre tots els actius per desodorants. Si teniu problemes de dermatitis, al·lèrgies o psoriasi en la vostra pell, aquest desodorant és el menys problemàtic que podeu utilitzar.

Hidrolat d’hamamelis: El hidrolat d’hamamelis té propietats astringents, purificants i tonificants. La hamamelis ajuda a tancar els porus i revitalitza la pell a més d’aportar frescor.

Òxid de zinc: Com sabeu, a més de les seves qualitats fotoprotectores, l’òxid de zinc és altament emolient, per això s’utilitza també en les pomades i ungüents per al bolquer dels nadons. I té a més un efecte antimicrobià que evita la mala olor corporal.

Pols d’arròs o maizena: La seva funció és únicament la de millorar el tacte i contribuir a mantenir la pell seca sense evitar la transpiració ni obstruir els porus, és clar.

Utilitzem leucidal com a conservant de preferència perquè és un conservant natural basat en un pèptid antimicrobià derivat dels bacteris de l’àcid làctic, Leuconostoc kimchii. A més del seu poder conservant contra diferents tipus de microorganismes i bacteris, és un actiu hidratant en si, tant per la pell com per als cabells.

La vitamina E és un potent antioxidant que protegeix a les cèl·lules d’agressions com la contaminació, els pesticides, l’estrès, el tabac, segrestant els radicals lliures d’oxigen. A més, és un gran preservatiu que allarga la caducitat dels productes que contenen greixos o olis.

ANEM AMB EL VIDEO

Si us ha agradat la recepta, deixeu-me els vostres comentaris:)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.