Sense micro plàstics ni ingredients sintètics!

20201105 142123 resized 1
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 8

INGREDIENTS:

50 grams de mantega de karité
25 grams d’oli de coco
25 grams d’oli de rosa mosqueta

PROCÉS:

Quan la mantega i l’oli de coco estiguin fosos, els traiem del foc i afegim l’oli de rosa mosqueta perquè no perda les seves propietats.

Quan la barreja comença a refredar-se i la crema comença a espessar de nou, llavors comencem a batre amb una batedora de varetes per muntar nata durant uns 10 minuts aproximadament o fins que apreciem que la nostra barreja adopta una consistència com de “mousse”.

Alternativament, és possible substituir l’oli de rosa mosqueta per qualsevol altre amb propietats interessants per tractar la nostra pell. Per exemple, oli d’alvocat per tractar les pells molt seques, oli d’argan per a les pells madures i velles, oli de cànem per tractar les pells més sensibles / o afectades de dermatitis, oli de jojoba o de ricí per regular les pells grasses, oli de macadàmia per a les pells flàccides i desvitalitzades, oli d’onagra per regular les pells mixtes, etc.

 

I també és possible variar les quantitats de la recepta i simplificar-la:

20201105 121900 resized
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 9

AIXÍ:

50 grams d’oli de coco
35 grams de mantega de karité
30 grams de mantega de cacao

1 càpsula de vitamina E per preservar les mantegues de l’oxidació.
I unes gotes d’essència de vainilla que li aportaran un aroma especial a la vostra mousse.

 

20201105 141540 resized 3
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 10

Per què aquests ingredients i no d’altres ?

Les diverses mantegues i olis tenen diferents propietats que poden ser-nos més interessants per tractar un tipus o un altre de pells.

 

Tabla 1
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 11

Hem escollit la mantega de karité a la nostra formulació per la seva versatilitat i la seva capacitat per tractar tot tipus de pells, a l’igual que l’oli de coco, i hem decidit agregar-essència de vainilla perquè volíem donar-li una aroma “glamurosa” a la nostra mousse de mantega batuda corporal.

MOUSSE OLIO GEL PER A PELLS SENSIBLES

Una altra manera de preparar una mousse de mantega és afegint àloe vera natural. En aquest cas, a més d’una mousse hidratant i nutritiva tindrem també una crema de tractament ideal per a pells atòpiques i amb pruïja o psoriasi. També, per descomptat, ideal per cuidar la delicada pell dels nadons.

La seva durada és major (i també espessa més) si utilitzem un gel d’àloe comercial que porta els seus propis conservants; però, sens dubte, amb molta més capacitat de regeneració si utilitzem gel d’àloe natural, encara que li haguem de afegir unes gotes d’ELA com a conservant. Procurarem també, com sempre, mantenir-ho en un envàs de vidre allunyat de la llum i les altes temperatures.

Ingredients:

50 gr de mantega de karité / cacau
25 gr d’oli de cànem.
20 gr de gel de àloe vera, i si l’àloe és natural, llavors amb unes 10 gotes de conservant ELA (extracte llavors d’aranja)
1 gr d’oli essencial de pàtxuli

PROCEDIMENT:

Un cop foses les mantegues al bany maria, barrejarem i batrem tots els ingredients amb una vareta de mà.

20201105 123434 resized 2
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 12

Quan la barreja comence a refredar-se i espessar llavors és convenient que li passem la batedora elèctrica de muntar nata si volem aconseguir la consistència d’una mousse.

20201105 141108 resized 2
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 13

I és que resulta un luxe estendre’s la mantega d’aquesta manera!

INGREDIENTS

Mantega de karité: La mantega de karité és molt coneguda per les seves propietats hidratants, nutritives i protectores (de les temperatures i dels raigs UV). Té gran poder regenerant i reestructurant, prevenint l’envelliment prematur i estimulant la regeneració cel·lular, ajudant a la disminució d’arrugues, estries i taques. És un gran emolient i antiinflamatori ideal per aplicar en trastorns cutanis com dermatitis, rosàcia, erupcions, picades, etc. És doncs un eficient protector, protegint la pell del sol i el fred (ideal per protectors solars i bàlsams per a l’hivern).

Oli de cànem: És especial per tractar les pells més delicades i afectades, potser de dermatitis. En antipruriginoso i tracta els èczemes cutanis.

Aloe vera natural: No hi ha res millor que la polpa d’àloe per tractar i regenerar la pell.

Oli essencial de pàtxuli / cedre: El pàtxuli és antipruriginoso i calmant a l’igual que el cedre.

 

ON COMPRAR ELS INGREDIENTS:

Tots els ingredients d’aquesta recepta es poden trobar fàcilment a qualsevol herbolari o botiga en línia de les que incloem a la nostra pàgina de “links interessants”

Us deixo enllaç a algunes botigues “online” molt bones, per facilitar-vos la tasca a l’hora de trobar l’oli de cànem, atès que jo no em porto cap tipus de comissió per això.

cannabis spa 510x375 2
MOUSSE DE MANTEGA BATUDA 14

https://www.cremas-caseras.es/aceites-vegetales/380-aceite-de-canamo-virgen-bio.html?search_query=canamo&results=3

https://www.jabonariumshop.com/aceite-de-ca-amo-cannabis-sativa

Aquesta botiga està en francès, però si com jo viviu fora d’Espanya, transporten els productes a tot Europa a preus molt competitius.

https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/huile-vegetale-chanvre-bio-aroma-zone

I res més per avui.

Espero que us agrade l’entrada i que ens deixeu algun comentari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *