20201114 184452 resized 120201114 184434 resized 1
DESODORANT ROLL-ON millorat 15

Tot i que la recepta de la nostra entrada anterior és bastant bona i segueix funcionant amb efectivitat, hem comprovat que transcorreguts uns dies la recepta tendeix a endurir a causa, segurament, de la maizena que conté. I encara que és possible tornar a posar-la al bany maria afegint-li una mica més d’aigua per alleugerir-la, i funciona, tanmateix, a ningú ens agrada haver de fer un doble treball.

I per això hem decidit substituir la maizena per glicerina natural, que és altament emolient i humectant, i afegir una mica més d’aigua a la nostra preparació estirant-la fins a obtenir dues unitats de desodorant en format roll-on que esperem siguen del vostre gust.

Dos x un, si funciona, és encara més rendible!

ANEM AMB LA RECEPTA que, en principi, és per preparar dues unitats de desodorant en envàs roll-on d’uns 50 ml de capacitat cadascu.

Ingredients:

FASE OLIOSA

15 g. d’oli de coco fraccionat

3 g. de cera auto emulsionant tipo BTMS* vegetal

2 g. de zinc ricinoleat

FASE AQUOSA

80 g. d’aigua destilada o d’un hidrolat* de la nostra elecció.

1 g. d’òxid de zinc

5 g. de glicerina vegetal

FASE FINAL

15 gotes de conservant ELA (extracte de llavors d’aranja)

1 gram o una càpsula de vitamina E

 

 

Hidrolats* adequats per a aquesta recepta de desodorant podrien ser els de hamamelis o menta que són astringents i proporcionen molta frescor.

-Però també l’espígol, o els hidrolats cítrics que tenen propietats interessants a l’hora de condicionar la pell i prevenir la mala olor corporal.

-Molta gent utilitza també hidrolats amb una major capacitat antisèptica com els de romaní, arbre de te, farigola, o fins i tot sàlvia, que té la qualitat d’inhibir l’excés de sudoració.

-En aquest cas, com la nostra pell és força sensible, hem triat uns pètals de blauet del nostre jardí que prèviament hem infusionat.

20201114 175959 resized 4

20201114 175959 resized 1
DESODORANT ROLL-ON millorat 16

Per si no ho sabeu, el blauet són unes floretes blaves com aquestes, que potser creixen per causalitat en el vostre jardí. Només heu de infusionar-les per beneficiar-vos de les seves propietats calmants cutànies.

Aciano 1Aciano 4
DESODORANT ROLL-ON millorat 17

Aigua de blauet

La seva acció descongestionant la torna un aliat eficaç per reduir les bosses sota els ulls, les ulleres i els senyals de cansament. Finalment, l’aigua de blauet estimula la circulació sanguínia i posseeix propietats antiinflamatòries i calmants. És perfecta per a les pells sensibles o irritades, i les pells reactives i amb tendència a la rosàcia.

 

El tipus de pell que tens determina l’elecció de l’aigua floral ideal. A continuació, et proposem exemples dels hidrolats més adaptats en funció al teu tipus de pell:


Pells seques: aigua de blauet o de camamilla;

Pells mixtes: aigua de rosa o de flor de taronja;

Pells grasses: aigua de lavanda o de romaní;

Pells fràgils o reactives: aigua de malva, de blauet o de camamilla;

Pells madures: aigua de rosa, de romaní o d’hamamelis “

(Font: https://www.cocooncenter.es)

 

20201114 175323 resized 120201114 175323 resized 4
DESODORANT ROLL-ON millorat 18

Aquest és l’aspecte de les flors seques de blauet del meu jardí.

I ARA US ACLARISC QUIN ÉS EL NOU EMULSIONANT que he utilitzat en aquesta recepta i que és la clau per millorar la recepta anterior que tendia a assecar-se.

BTMS vegetal: En algunes pàgines de cosmètica natural hem vist que utilitzen un agent emulsionant sintètic (Behentrimonium methosulphate) per realitzar aquest tipus d’emulsions amb més aigua que oli. Es tracta d’un agent emulsionant que, a més d’irritar la pell, danya la vida aquàtica.

Per això, com en aquesta pàgina estem especialitzats en la cosmètica més natural per a les pells més delicades, no utilitzarem BTM s.

Us aconsellem, doncs, un emulsionant alternatiu d’origen vegetal i totalment biodegradable com podeu veure per la seva INCI:

Cetearyl alcohol, lecitina, Sodium cetearyl sulfate i oli vegetal.

 

 

EL PODEU TROBAR A:

La botiga online espanyola de www.cremas caseras.es

https://www.cremas-caseras.es/emulsionantes/1247-emulsionante-acondicionador-vegetal.html

I a França, amb distribució a la resta d’Europa, a la nostra botiga de cosmètica preferida d’Aroma-zone:

https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/emulsifiant-conditionneur-vegetal-aroma-zone

Després d’aquests aclariments, anem amb la preparació.

 

PROCEDIMENT:

Fase oliosa: Posarem al bany maria la fase oliosa amb l’oli de coco, en què fondrem lentament el zinc ricinoleat i l’emulsionant.

20201114 175259 resized 120201114 175259 resized 4
DESODORANT ROLL-ON millorat 19

Fase aquosa: Alhora, posarem un altre recipient al bany maria amb l’aigua o el hidrolat de la nostra elecció. Abocarem l’òxid de zinc i la glicerina en el hidrolat fins que s’amalgamen perfectament i sense deixar de remenar.

20201114 182212 resized 120201114 182212 resized 4
DESODORANT ROLL-ON millorat 20

Les dues fases no haurien de superar una temperatura de 70 graus perquè els components de la nostra barreja no perden propietats.

Ara incorporarem la fase aquosa (el hidrolat juntament amb l’òxid i la glicerina) a la fase oliosa sense deixar de remoure amb la vareta.

Fase final: Ja podem apagar el foc i afegir la càpsula de vitamina E i unes 15 gotes del conservant natural ELA, que és el que millor s’adapta a aquesta recepta per a desodorant i a més li confereix una aroma cítric fantàstic sense la necessitat d’utilitzar olis essencials cítrics que, normalment, són foto sensibilitzants i poden donar-nos problemes a l’estiu.

20201114 175331 resized 120201114 175331 resized 4
DESODORANT ROLL-ON millorat 21

Tan sols recordar que la vitamina E és necessària per evitar que l’oli que porta la nostra preparació s’oxidi. I que el conservant ELA és necessari per evitar que les preparacions que contenen aigua es florisquen.

Ara ja podrem envasar la nostra mescla i utilitzar-la a l’endemà.

Esperem que us haja agradat i que si l’heu provat ens deixeu algun comentari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *