No us compliqueu la vida!

20201221 123339 resized 120201221 123339 resized
TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 13

Aquesta crema està a l’abast qualsevol, tan sols necessiteu una mica de mantega de karité i un oli adequat al vostre tipus de pell per a preparar-la.

I, molt important, no necessita ni tan sols conservants que són els que ens poden ocasionar algun petit problema d’intolerància o vermellors a la pell del nostre cutis. Únicament vitamina E per tal d’evitar l’enranciment dels greixos vegetals!

IMG 7955 2IMG 7947 1 scaled
TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 14

Aquesta combinació no només constitueix un bon tractament de nit per la seva riquesa en actius frescos de gran valor, sinó que a més és un excel·lent preventiu de les crisis de dermatitis, els èczemes, i les pells seques i reactives.

La nostra recomanació és que, si teniu dermatitis atòpica i us surten èczemes; la utilitzeu diàriament com crema bàsica combinada amb unes gotetes de l’oli essencial de sàndal, per exemple.

L’oli de sàndal, a l’igual que els de gingebre o neem, té propietats antibiòtiques selectives. És a dir, aquest oli insta el nostre sistema immunològic a repel·lir els virus i bacteris sense deixar de respectar la flora microbiana bona que la nostra pell necessita. És per això que aquesta crema pot ser una opció molt bona com a crema de manteniment.

En el cas que estigueu passant per una crisi, li podeu afegir olis essencials amb més capacitat biocida, com els de romaní i farigola, i notareu la diferència. El nostre consell és, sempre, que els olis essencials amb forta capacitat biocida els utilitzeu de manera puntual i només quan són necessaris, mai com una rutina de cures diaris. D’aquesta manera, observareu que la vostra pell es conservarà sempre molt bé.

INGREDIENTS:

Mantega de karité: És un ingredient perfecte per a tractar tot tipus de pells seques o esquerdades, o fins i tot les pells madures. Té cura i protegeix de manera extraordinària la nostra pell, i li aporta les seves propietats humectants i emol·lients. La mantega de karité evita que es produeixi deshidratació i protegeix de les agressions externes més fortes que la pell pugui patir.

Macerat de gavarreres de rosa en oli d’oliva extra verge: Podem dir que aquesta és la versió casolana de l’oli de rosa mosqueta que tantes propietats regeneradores i com antitaques facial posseeix.

5e67b3b952e52ebffc813e08 escaramujos frescos 1024x683 2

TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 15

A la tardor vam estar recollint gavarreres del parc que vam posar a macerar com vam explicar en la nostra entrada de OLI-MACERAT de gavarreres silvestres. I ara disposem d’un oli magnífic obtingut per maceració i que conserva tota la vitamina C i totes les propietats antioxidants i reafirmants de les gavarreres de rosa silvestre.

20201221 122017 resized 520201221 122017 resized 1
TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 16

FÓRMULA

A parts iguals mantega de karité i un oli vegetal de la nostra elecció. Si és estiu o si viviu en un clima càlid, és millor que li poseu només 2/3 d’oli en proporció a la quantitat total de mantega de karité.

15g mantega de karité

15g d’oli vegetal (en aquest cas el macerat de gavarreres de rosa en oli verge d’oliva)

1 gota de vitamina E, tocopherol

Opcionalment: Unes gotetes d’algun OE de la vostra elecció. En el meu cas, li vaig a posar unes gotetes de llorer que fa molt bona olor i al meu pell li va perfecte.

PROCEDIMENT

El procediment és bastant senzill. Encara que ens done una miqueta de treball, és força senzill de preparar, i el resultat és magistral.

20201221 121945 resized 120201221 121945 resized 1
TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 17

El que farem és posar la nostra mantega de karité en un xicotet bowl on, amb l’ajuda d’una cullera, treballarem la nostra mantega de karité fins a aconseguir una textura cremosa. No la escalfeu ni la porteu al bany maria, no cal.

Quan ja haguem aconseguit aquesta textura cremosa de la mantega de karité, li afegirem l’oli vegetal de la nostra elecció. I remenarem bé amb vigor per aconseguir que tots dos ingredients s’integren bé i adopten la textura d’una crema emulsionada.

20201221 122217 resized 120201221 122217 resized 1
TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 18

Amb aquesta manera de procedir, la mantega de karité i el macerat de rosa mosqueta conserven millor totes les seves propietats.

Un cop aconseguida la nostra textura final, només ens queda afegir la capsuleta de vitamina E (procureu que no siga vitamina E sintètica perque esforçar-se per aconseguir un oli vegetal de qualitat si després li afegim vitamines sintètiques no té molt de sentit) i, per últim, envasar.

20201221 123335 resized 4 1

TRACTAMENT MUST-HAVE D’HIVERN 19

Així de senzilla de preparar i amb tan sols dos ingredients fundamentals: la mantega de karité i un oli de la vostra elecció.

De veritat que si la proveu repetireu, així que deixeu-me algun comentari si és així 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *