COM PREPARAR HERBES I EXTRACTES EN POLS

COM PREPARAR HERBES I EXTRACTES EN POLS

I no només per aportar propietats a les nostres receptes, sinó que també és possible aportar color als nostres sabons naturals, sals de bany i altres preparacions.

Hi ha diversos mètodes, i triarem un o altre en funció del lloc on vivim i de les possibilitats que tenim al nostre abast.

En molts casos, i si tenim la sort de viure en un lloc càlid i assolellat, podrem utilitzar el mètode solar.

Mètode de deshidratació solar: Aquest mètode consisteix simplement a posar els trossos d’herbes o escorça en un drap o paper de cuina absorbent al sol durant uns dies i donar-los la volta de tant en tant.

Funciona amb moltes herbes fresques, fins i tot amb algunes fruites, tomàquets, raïm, etc… Amb els tomàquets i albercocs es solen fer ristres per facilitar l’assecat al sol.

Mètode de deshidratació amb deshidratador elèctric: Aquest mètode potser és més apropiat si vivim en un lloc fred i amb poc sol. És possible amb un deshidratador convertir fàcilment els vegetals deshidratats en pols per donar sabor a sopes, guisats i salses. Tallarem en llesques primes la ceba, all, pastanaga, api, espinacs o xile pebrot i després els deshidratarem. Les nostres herbes i vegetals sortiran de la màquina completament seques i deshidratades amb la qual cosa serà molt fàcil pulverizarles amb un molinet per a cafè o amb una batedora d’alta velocitat. Aquesta pols pot durar més d’un any si està correctament deshidratada i emmagatzemada.

Mètode de deshidratació amb deshidratador elèctric: Aquest mètode pot ser més apropiat si vivim en un lloc fred amb poc sol. És possible amb un deshidratador per convertir fàcilment verdures deshidratades en pols a sabor sopes, guisats i salses. Tallar la ceba, all, pastanaga, api, espinacs o bitxo de pebre en rodanxes fines i després deshidratar-los. Les nostres herbes i verdures sortiran de la màquina completament seques i deshidratades, fent-les fàcils de ruixar amb un molí de cafè o una batedora d’alta velocitat. Aquesta pols pot durar més d’un any si correctament deshidratat i emmagatzemat.

Veiem un exemple per a preparar pols de cúrcuma, que és molt útil per a una gran quantitat de receptes, incloent pasta de dents blanquejant.  I també per a acolorir els nostres sabons i preparacions d’un bonic color taronja. Si preparem arrossos, és el millor substitut del safrà natural per donar una mica de color als nostres plats.

Amb l’ús de guants, pelarem cada arrel i després la tallarem en rodanxes fines que col·locarem al deshidratador. Seguirem les indicacions del nostre dispositiu en termes de temperatura i temps. Normalment, amb cúrcuma tallada, es necessitaran uns 50ºC de temperatura durant un període d’entre 24 i 48 hores. A continuació, podem simplement moldre-la amb l’ajuda d’un molí de cafè.

Amb un forn de cuina : També és possible, encara que, lògicament, no és tan ideal com el deshidratador. Personalment, crec que si viviu en un lloc fred com jo funciona molt millor el posar herbes o corfes en una caixa de cartró a prop de la calefacció. Sobretot si es tracta de calefacció central de gas perquè tendeix a assecar el medi ambient i els resultats s’aconsegueixen en pocs dies.

Si opteu pel forn: Escampeu les verdures en reixeta separada com a mínim 8 cm l’una de l’altra.  En els forns elèctrics, poseu la temperatura  a 70 graus i obriu la porta uns 4 cm.  En els forns de gas, obriu la porta 2 cm.  Depenent del contingut d’humitat de la verdura, el temps de deshidratació serà d’entre  4 i 12 hores. A més, assegureu-vos de girar les aproximadament cada hora.

ESCORÇA DE TARONJA EN POLS

Hem preparat la nostra pols de corfes de taronja mitjançant el mètode d’escalfament amb calefacció de gas i ha funcionat perfectament. Aquest mètode és tan senzill com no descartar les pells i l’escorça de les taronges que solem menjar per reciclar-les en paper absorbent que hem deixat durant uns deu dies a prop de la calefacció convertint-les de tant en tant.

I finalment vam utilitzar un molí de cafè per convertir la nostra escorça en pols. Ara podem utilitzar-la directament afegit en els nostres preparatius cosmètics. Per exemple, per a fer sabó natural amb escorça de taronja.

POLS D’ESCORÇA DE LLIMONA:

Seguiríem exactament el mateix procediment. Si és possible, i estem a l’estiu o vivim en un lloc assolellat, optarem pel mètode natural d’assecat al sol. L’energia del sol és una aportació extra de propietas naturals.

La llimona és molt útil en preparacions cosmètiques naturals. La llimona és un gran lleixiu, desinfectant i ajuda a disminuir la secreció de greix de la pell.

Per això s’utilitza en preparacions facials. Per exemple, per a preparar un tònic facial gràcies a les seves propietats astringents i de reducció del sèu. És molt eficaç per combatre l’acne i les taques de la pell. Podeu aplicar directament el suc de llimona amb un cotó o refregar l’escorça sobre les taques de la cara amb cura de no tocar-vos els ulls. La llimona contribuirà al seu progressiu aclariment.

També és interessant incloure’l en un bàlsam per als peus, ja que la llimona neteja la pell i suavitza els peus cansats.

TE VERD EN POLS ( Te MATCHA):

Haureu d’assecar les fulles immediatament després de collir-les. Escampeu les fulles, flors o arrels en una malla o en una safata perquè així hi hagi molta circulació d’aire. Assegureu-vos de que les fulles no queden massa juntes perquè poden florirse. Les més llargues o les que estan en raïm poden ser tallades i lligades en rams, cobertes amb una bossa de paper, després es pengen cap per avall perquè escorren millor l’aigua i s’assequen més fàcilment. Col·loqueu-les en un lloc ventilat.

Les propietats del te verd per a la pell i els teixits interns són innombrables. El te verd s’ingereix pels seus beneficis antioxidants, i també s’utilitza en màscares facials i preparacions cosmètiques per tractar la pell madura per la mateixa raó.

Matcha Green Tea (te en pols) conté 137 antioxidants més que el te verd normal i fins a 5 vegades més L-Theanine, un aminoàcid amb efectes psicoactius que estimula la ment, alleuja l’estrès corporal i redueix la pressió arterial. També és ric en vitamina C, magnesi, crom, vitamina K, zinc, seleni, clorofil·la i fluorur natural. De fet, és una de les millors fonts de fluorur natural (biodisponible) i se sap que els asiàtics que el consumeixen diàriament tendeixen a tenir una menor incidència de cavitats.

Com havem esmentat en un altre article, el contrari és el que passa amb els colutoris, aigües i pastes dentals a les quals s’afegeix fluorur sintètic, ja que aquest tipus de fluorur és tòxic per al cos. Les sals de fluorur de sodi, que és el compost inorgànic més utilitzat (és a dir, de síntesi) en pastes dentals també s’utilitzen contra plagues d’insectes i rates.

Pel que fa a la pell:

-A part de les seves propietats antioxidants, és interessant afegir pols de te verd a les nostres preparacions cosmètiques ja que contribueix a la síntesi de col·lagen natural que és el que manté la nostrapell ferma al llarg dels anys, és a dir, és una bona reencició dels teixits de la pell.

-D’altra banda, la pell amb greix pot beneficiar-se de les propietats astringents del te verd, que disminueixen els porus i redueixen la producció de sèu (el sèu és l’oli natural de la pell). Aplicat tòpicament, en forma de màscara facial amb una mica d’argila verda purificadora (bentonita) això es tradueix en una reducció de gairebé el 60% en les marques d’acne sense necessitat d’utilitzar altres productes més agressius.

-Incorporada a pastes dentals naturals, proporciona propietats anti-cavitat.

-I també és molt adequat incorpora’t a una recepta de desodorant natural, ja que, per la seva capacitat astringent, regula l’excés de sudoració, i per les seves capacitats antibacterianes i antiinflamatòries, prevé l’olor corporal sense irritar la pell com fan amb altres substàncies.

De tota manera, esperem que tota aquesta informació us haja convençut de l’interessant que és reutilitzar l’escorça de taronges i llimones (en un proper post parlarem del reciclatge de les restes de cafè) i de l’utilitat d’assecar les herbes que tots tenim a casa per afegir-les als nostres preparatius.

Si t’ha agradat, deixa’ns els teus comentaris i dóna-li a la campaneta per tal de rebre les nostres notificacions.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie