20210112 100936 resized 420210112 100936 resized 1
SABÓ SAPONIFICAT EN FRED AMB escorça de taronja. 7

Moltes persones creuen que els sabons de glicerina són millors i més suaus, però si bé això pot semblar així en un principi, els sabons de glicerina no tenen la capacitat hidratant d’un bon sabó saponificat en fred.  Els sabons saponificats freds contenen mantegues de qualitat i olis vegetals que, quan es descomponen i es converteixen en sabó, proporcionen glicerina a la composició final d’una manera totalment natural. En canvi, els sabons de glicerina, com el seu nom indica, es componen de glicerina que s’ha extret de sabons naturals saponificats en fred per a la venda.

5362636a7c9d33b831ea26d0cab4c887 1

Semblen molt més bonics, però la glicerina, en l’ús de la higiene diària, és molt probable que acabi assecant la nostra pell perquè la glicerina natural té propietats higroscòpiques que atrauen l’aigua i la retenen. És per això que, inicialment son hidratants, però si s’utilitzen diàriament poden acabar assecant-nos la pell.

Volíem formular aquest sabó saponificat en fred amb olis vegetals i escorça de taronja perquè la taronja (i els olis essencials de taronja estan continguts en la seva escorça) és sèu reguladora i s’adapta molt bé a tots els tipus de pell.

Prèviament (llegir article com preparar herbes i extractes en pols) en secció d’ingredients naturals per veure el procés de preparació casolana de la pols d’escorça de taronja.

20201224 152147 resized 420201224 152147 resized 1
SABÓ SAPONIFICAT EN FRED AMB escorça de taronja. 8

ARA ANEM AMB EL SABÓ

Per fer aquest sabó amb un sobre greixat * del 12% necessitarem:

800g d’oli d’oliva

100g d’oli de coco

50g d’oli de ricí.

273g d’aigua i

117g de sosa càustica

AMB ADDICIONS DE

50g en pols d’escorça de taronja

15g (1TBSP) mel

15g d’argila blanca i

15g d’òxid de zinc

*Si no saps què és el sobre greixat és i com calcular-lo et recomanem que llegeixis el post sobre com fer sabons pel mètode de saponificació en fred.

PROCEDIMENT:

Primer fondrem les mantegues, en cas de que haguem d’incorporar-les. En aquesta recepta, anem a fondre l’oli de coco que a l’hivern es mantè en condicions sòlides. I també prèviament prepararem el lleixiu, és a dir, la barreja de sosa càustica amb aigua.

Intentem sempre seguir unes mesures mínimes de seguretat amb la sosa càustica com portar guants i fer la nostra barreja en un lloc ben ventilat per no respirar els fums tòxics que surten en barrejar la sosa amb aigua.

Necessitarem un gran recipient per començar, preferiblement plàstic resistent a la temperatura, o vidre. Afegirem els olis i a poc a poc el lleixiu i començarem a bategar suaument fins que veiem que comença a traçar. Teòricament, en aquest moment, afegirem les addicions de mel, argiles i l’escorça de taronja i continuarem remenant fins que tot estigui ben traçat.

En el vídeo ens hem avançat i hem afegit la mel i les argiles abans de la traça. En principi això no es faria perquè la mel, l’argila i l’òxid de zinc es consideren susceptibles de proporcionar millor les seves propietats emol·lients al final de la traça.

Si t’equivoques, com m’ha passat a mi amb els nervis del vídeo, veuràs que el sabó també es traça sense problemes, encara que tal vegada hi haurà una petita diferència en la capacitat d’emoliència i hidratació definitiva del sabó.

En qualsevol cas, veuràs que queden molt bonics. Cal esperar, tanmateix, un parell de mesos abans d’utilitzar-los per tal de donar-los temps per madurar bé i perdre aigua i aconseguir que el seu ph s’assemble més al ph de la nostra pell.

20210112 100651 resized 1
SABÓ SAPONIFICAT EN FRED AMB escorça de taronja. 9

Si t’ha agradat aquest vídeo, i has provat la recepta, fes-nos-ho saber en els comentaris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.