M’agrada llegir, m’agrada estudiar, m’agraden els llibres i, en general, sóc bastant autodidacta i això supose que diu molt de mi. Per a algú a qui li agrada tant aprendre, internet és una font de diversió contínua perquè es pot aprendre de tot i així va ser com vaig començar a elaborar els meus primers sabons saponificats en fred a través de tutorials i vídeos que vaig trobar a la xarxa.

Cada persona ha de trobar la resposta que millor s’adapti a ella mateixa en cada moment. La meva inquietud em va portar a trobar la resposta a través del NATURISME.

Més que una resposta, la naturopatia és una filosofia de vida en la qual un @ acaba comprenent que, per si no n’hi ha prou amb el que “portem de sèrie”, a més hem de procurar que els aliments poc saludables, el deteriorament mediambiental, els productes higiènics carregats de químics i les emocions tòxiques no acabin per ofegar-nos en aquesta batalla per mantenir-nos a flotació de manera equilibrada que tots hem de lliurar d’una manera o altra.

Allò important no és viure més anys, sinó afegir qualitat de vida als anys que un hagi de viure.

Una vida sense salut no val la pena ser viscuda, encara que aquesta afirmació pugui semblar una mica dràstica. I aquesta és la raó per la qual molts de nosaltres ens hem embarcat en l’aventura d’aprendre a tenir cura veritablement de nosaltres mateixos. Una aventura que ens ha portat a descobrir que qualsevol forma o possibilitat de perllongar la nostra vida i fer-la més saludable comença per escollir una dieta saludable.

 

El problema amb internet és que, encara que la informació que sobre qualsevol tema podem trobar a la xarxa és infinita; es tracta d’una informació esbiaixada que està completament dispersa i que de vegades és contradictòria i, en altres ocasions, errònia. Reunir tota aquesta informació, classificar-la, i discernir el vàlid del que no ho és requereix de molt de temps i de lectures especialitzades. Opino que no és possible ordenar totes aquestes informacions sinó les ampliem a través de lectures expertes.

 

És per això que vaig començar fa temps amb un munt de lectures que, si us interessa la salut natural, us recomano encaridament:

Comer para no morir, Dr Michael Greger, www.nutritionfacts.org

La dieta de la longevitat, Dr. Valter Longo (Grijalbo, 2017)

La bíblia vegetariana, Sarah Brown (Integral, 2009)

Els secrets eterns de la salut i el rejoveniment, Andreas Moritz

Richard Gerber, La curació energètica. Robinbook

Energia de la Salut i de la Vida. Bases científiques i filosòfiques de les disciplines holístiques / Víctor Manuel de l’Hoyo Arriaza

Menjar per curar-se, Dr William W. Li (Grijalbo 2019)

Petra Neumayer, Antibiòtics naturals, integral, Barcelona, ​​2000.

Stephen Ardo Buhner, Antibiòtics naturals, Edicions Obelisc, Barcelona, ​​2002.

Ma Bible des huiles essentielles, de Danièle Festy

Badoux, Dominique. Guia pràctica d’aromateràpia familiar i científica: els meus dotze olis essencials preferits. Amyris Edicions 2011

Kaibeck, Julien. Cosmètica Slow: receptes i consells de bellesa per a una cosmètica conscient i natural. Barcelona EDAF, 2014

Per una cosmètica Intel·ligent, Dominique Baudoux, Amyris edicions, 2010.

Castelloti, Clara. La farmaciola de les fades. Madrid, Tikal 1999

Etc, etc, etc …

 

I és que a partir que el que jo pensava que era una dermatitis atòpica es convertís en una SQM vaig haver de començar a replantejar-me la meva vida sinó volia patir erupcions constants, indigestions, alopècia i un munt de coses més derivades d’aquesta reactivitat als productes sintètics (químics) que ens envolten per tot arreu.

 

* Vull fer un incís i aclarir que natural no és el contrari de químic. Per definició totes les substàncies són químiques. A vegades el terme químic s’empra de forma pejorativa, quan en realitat es pretén dir sintètic o artificial. Així mateix, natural tampoc és sempre sinònim de innocu.

Encara que sembli increïble, tots aquests símptomes tan dispars, tenien una causa única: els químics presents en el menjar processat que consumim, en els productes d’higiene que fem servir, en els cosmètics, perfums i altres substàncies que, d’alguna manera, a través de la pell, de l’aire, o de la ingesta acaben en el nostre torrent sanguini.

Aquest problema em va portar a estudiar i a bussejar molt a la xarxa i vaig acabar descobrint moltes pàgines i cursos molt bons a través de les quals vaig anar aprenent a elaborar els meus propis productes d’higiene i cosmètica, com: el curs de cosmètica natural de VidaNaturalia, el curs de maquillatge mineral de Organicus, el curs de sabó natural saponificat en fred de la pàgina de com fer sabons, etc …

Anar a un curs o taller presencial, sempre que sigui possible, també té nombrosos avantatges doncs pots consultar tots els teus dubtes amb un expert i obtenir respostes clares, certes i immediates. A més de conèixer a moltes altres persones que comparteixen la teva mateixa afició.

 

Alguns enllaços a les nombroses i interessants pàgines que he anat descobrint:

La pàgina de la revista cuerpo-mente; https://www.cuerpomente.com/

La pàgina de la revista integral.net; https://www.larevistaintegral.net/

La pàgina de antibióticosnaturales.com; https://antibioticosnaturales.com/

La pàgina de dietètica de Montse Bradford; https://montsebradford.es/

El blog de cosmética natural de Victoria Moradell, etc…

El blog d’aromaterpia d’Antonia Jover en https://aromaterapiafamiliar.wordpress.com/

El compte d’Instagram del racó de la bruixeta: https://www.instagram.com/racodelabruixeta/

I les pàgines de trucosnaturales.com i comohacerjabones.com on trobareu una “calculadora de saponificació” molt útil per formular les receptes dels vostres sabons saponificats en fred.

Passem els nostres dies treballant per obtenir diners i poder comprar aquests productes (menjar processat, productes cosmètics i d’higiene personal i domèstica, etc.) que ens estalvien una mica de temps però que fan malbé la nostra salut. No obstant això, tots aquests productes és possible preparar-los a casa de manera més saludable. La solució doncs no és deixar de consumir, sinó fer-ho de manera més conscient. Quan comprem decidim la societat que volem, el canvi comença sempre per un mateix.

Un altre model econòmic és possible, un model que prioritza el desenvolupament sostenible, les energies renovables, el consum col·laboratiu i local, el fairtrade, l’agricultura ecològica, el consum d’aliments frescos i saludables … I emmarcat dins d’aquest nou paradigma de consum es troba aquest espai d’aprenentatge saludable que intenta proposar petits gestos i alternatives “verds” en el nostre dia a dia conduents a un estil de vida més senzill i harmònic.

Així doncs, encara que la meva trajectòria vital va començar amb els estudis acadèmics de psicologia i magisteri i, durant molts anys vaig exercir com a docent, ara em dedique a la cosmètica i la salut natural.

Jo mateixa elaboro tots els meus productes cosmètics, així com d’higiene personal i domèstica; des de xampús, sabons, desodorants, maquillatges, fins a detergents i sabons per a la rentadora o per a la neteja diària de la cuina.

La nostra idea és la de seguir creixent i aprenent amb l’aportació de tots els internautes. Pretenem que aquesta pàgina sigui una font d’informació i d’autoajuda i per això volem comptar amb les vostres suggeriments i comentaris.

Qualsevol comentari que ens pugui ser útil per a aportar continguts i idees serà ben rebut.

Geef een reactie