Un informe de l’ONU adverteix que es necessiten grans canvis en la societat per conservar l’equilibri en la natura i la Terra. Els éssers humans estan fent de la Terra un planeta trencat i cada vegada més inhabitable a causa del canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i la contaminació. Per tant, el món ha de fer canvis dràstics en la societat, l’economia i la vida diària, diu un nou informe de l’Organització de les Nacions Unides.

IMG 20201229 WA0000 2

https://elcorreodelsol.com/articulo/necesitamos-hacer-las-paces-con-la-naturaleza-dice-la-onu

¿I per què diu això l’ONU?

Perquè els éssers humans estem connectats al planeta i la nostra salut i la de la resta de criatures vives, depèn de la salut del planeta. Aquesta és la gran bellesa de la salut natural i integral. Com un més intenta cuidar-se i menjar de manera més natural, més cura al seu torn de la salut mundial i de la salut planetària.

El títol de l’informe de 168 pàgines és contundent: “Fer les paus amb la natura“. A diferència dels informes anteriors de l’ONU que es van centrar en un tema, el nou informe combina tres crisis ambientals entrellaçades i els diu als líders del món i a les societats el que han de canviar. Requereix modificar els impostos, reconsiderar els objectius de la producció econòmica, la generació energia, la forma en què les persones es mouen, pesquen i conreen, així com el que mengen.

“Sense l’ajuda de la naturalesa, no prosperarem ni sobreviurem”, va dir el secretari general Antonio Guterres.
“Els nostres fills i els seus fills heretaran un món de fenòmens meteorològics extrems, augment de el nivell de la mar, una pèrdua dràstica de plantes i animals, inseguretat alimentària i d’aigua i una major probabilitat de pandèmies futures”, va dir l’autor principal de l’informe, Robert Watson, que ha presidit informes científics anteriors de l’ONU sobre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.

16102305505405001593702128219188 1

Segons un informe de la Universitat d’East Anglia:

• La Terra està en camí a un escalfament addicional de 3,5 graus a partir d’ara (1,9 graus Celsius), molt més que els objectius acordats internacionalment en l’acord de París.
• Aproximadament 9 milions de persones moren a l’any a causa de la contaminació.
• Aproximadament 1 milió de les 8 milions d’espècies de plantes i animals de la Terra estan amenaçades d’extinció.
• Cada any s’aboquen a les aigües del món fins a 400 milions de tones de metalls pesats, llots tòxics i altres deixalles industrials.
• Més de 3.000 milions de persones es veuen afectades per la degradació de la terra i només el 15% dels aiguamolls de la Terra romanen intactes.
• Aproximadament el 60% de les poblacions de peixos es pesquen sense límit. Hi ha més de 400 “zones mortes” sense oxigen en el mar i la contaminació per plàstics marins s’ha multiplicat per deu des de 1980.

A la fi tot això colpejarà a la humanitat“, va dir el biòleg Thomas Lovejoy, que va ser assessor científic de l’informe. “No és el que els està passant als elefants. No és el que li està succeint a el clima o a l’augment de el nivell de la mar. Tot en conjunt ens impactarà “.

Els problemes del planeta estan tan interconnectats que s’han de treballar junts per solucionar-los correctament, va dir Warren. I moltes de les solucions, com l’eliminació de l’ús de combustibles fòssils, combaten múltiples problemes, inclòs el canvi climàtic i la contaminació, va dir.
L’informe ofereix solucions específiques que “s’haurien”de prendre.
L’informe demana la fi de l’ús de combustibles fòssils i diu que els governs no haurien de gravar el treball o la producció, sinó més aviat l’ús de recursos que danyen la natura.

“Els governs segueixen jugant més per explotar la natura que per protegir-la”, va dir Guterres. “A nivell mundial, els països gasten entre 4 i 6 bilions de dòlars a l’any en subsidis que danyen el medi ambient”.

Arribar allà significa canvis per part de les persones, els governs i les empreses“, va dir Inger Andersen, directora de el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.